У рамках Проєкту ЄС-МОП – про подолання незадекларованої праці

06 листопада 2019

У Києві 5 листопада 2019 року відбувся семінару «Незадекларована праця та інспекція праці – в ЄС і в Україні! Які проблеми та рішення?», який реалізовано в рамках Проєкту ЕС-МОП «Зміцнення адміністрації праці з метою покращання умов праці та подолання незадекларованої праці».

 Участь у заході взяли керівники та фахівці Держпраці, міжнародні експерти, а також керівники вищої ланки законодавчих, виконавчих, судових органів влади, соціальних партнерів. Участь у семінарі  від Управління Держпраці Миколаївської області взяла заступник начальника відділу нагляду з питань дотримання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Олена Чернова.

Мета семінару: вдосконалення інформаційної системи Держпраці, підвищення результативності та ефективності  роботи в напрямку подолання незадекларованої праці в Україні, стабільності надходжень до державного бюджету та соціальних фондів, привабливості інвестиційного клімату.

Міжнародні експерти поділилися своїм досвідом щодо системи інспекції праці, зокрема в Португалії та у Франції. Присутніми  було представлено відповідні успішні практики країн-членів ЄС.

Набутий досвід прискорить подолання незадекларованої праці, у тому числі шляхом модернізації інформаційної системи Держпраці, запровадження в режимі онлайн обміну даними між органами влади.