У суб’єктів господарювання курортних зон Миколаївщини зафіксовані порушення у сфері промислової безпеки та охорони праці

06 серпня 2021

Станом на 01 серпня 2020 Управлінням Держпраці у Миколаївській області перевірено 42 суб’єкти господарювання, які здійснюють діяльність в Коблево, Рибаківка, Очаків.

За результатами перевірок зафіксовані порушення щодо дотримання нормативно-правових актів у сферах промислової безпеки, охорони праці, гігієни праці, охорони праці, серед яких є такі, що створюють загрозу життю та здоров’я працівників та вимагають зупинення провадження певних дій суб’єктами щодо здійснення господарської діяльності.

Наприклад, під час перевірки фізичної особи-підприємця, що надає послуги з тимчасового розміщення у Коблево, виявлено експлуатацію газових балонів для побутових цілей. Газові балони  експлуатуються  без опосвідчення, маркування та, відповідно, без наявності дозвільних документів Держпраці. Працівники, в тому числі  в обов’язки яких входить експлуатація балонів, не пройшли  навчання та перевірку знань з питань охорони праці.

Посадові особи Управління Держпраці зауважили  фізичній особі-підприємцю на обов’язки у сфері охорони праці, наголосили на наслідки, що несуть порушення встановлених вимог. Суб’єкта господарювання зобов’язано усунути порушення у найкоротші строки, про що повідомити Управління Держпраці у Миколаївській області.

У серпні 2021 року відповідно до Річного плану здійснення заходів контролю (нагляду) Державної служби з питань праці на 2021 рік в курортних зонах Миколаївщини відбудуться перевірки ще у  31 суб’єкта господарювання.