У ТОВ «Криничанське» проведена робота щодо підвищення рівня безпеки праці під час осінньої обробки ґрунту та збору врожаю соняшника

24 вересня 2021

Управління Держпраці у Миколаївській області продовжує роботу спрямовану на  підвищення рівня безпеки праці на кожному робочому місці підприємств області, запобігання виробничому травматизму та зниження його рівня.

В рамках планового заходу контролю посадові особи Управління Держпраці у Миколаївській області провели обговорення з представниками ТОВ «Криничанське» щодо  безпечної організації робіт під час осінньої обробки ґрунту та збору врожаю насіннєвих культур, зокрема соняшника.

Посадовці зауважили, що на сільськогосподарських підприємствах високий рівень травматизму спостерігається при виконанні робіт, пов’язаних з експлуатацією сільськогосподарської техніки та транспортних засобів. При цьому  висока питома вага травм припадає на трактористів, шоферів, комбайнерів, причіплювачів та інших механізаторів. За даними аналізу нещасних випадків за фактами порушень вимог охорони праці працівники отримують травми внаслідок дорожньо-транспортних пригод, падіння з висоти, ураження предметами, що рухаються тощо.

Учасники опрацювали заходи безпеки при виконанні робіт на ґрунтообробних машинах і знаряддях, при застосуванні пестицидів, мінеральних добрив. Окремо зупинилися на обговоренні питань щодо заборон, що стосуються  допуску до управління тракторами, складними сільськогосподарськими та спеціалізованими машинами певної групи працівників, та дозвільних документів, зокрема що передбачених на виконання робіт в охоронних зонах ліній електропередачі.