У Центральному парку культури та відпочинку міста Первомайськ посадовими особами управління Держпраці актуалізовано увагу на безпечну експлуатацію атракціонів

11 вересня 2017

08 серпня 2017 року у центрального парку культури та відпочинку міста Первомайськ відбулась зустріч посадових управління Держпраці у Миколаївській області з  фізичною особою-підприємцем Бриль В.М., що здійснює підприємницьку діяльність з  надання розважальних послуг зі застосування атракціонів «Веселі гірки», «Автодром», «Дзвіночок».

Під час зустрічі було обговорено фактори, ситуації та події, що становлять небезпеку відвідувачам атракціонів і обслуговувальному персоналу у період експлуатації атракціонів. Головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді та транспорті та зв‘язку Сергій Чорний структурував основні вимоги, яких необхідно додержуватись підприємцю у своїй діяльності. Перед усім, увагу було зосереджено на вимогах, які застосовуються до території на якій експлуатуються атракціони. Мова йшла про облаштування та утримання майданчиків, огорож, фундаменту, освітлення тощо.

Також, обговорення торкнулось питання навченості персоналу правильному реагуванню у разі виникнення аварійної або надзвичайної ситуації. Так, у разі неполадок або аварійної зупинки, коли відвідувачі втримуються на своїх місцях пристроями фіксації, необхідно передбачити можливість, щоб підготовлений персонал міг звільнити відвідувача від пристрою фіксації, якщо це не становить небезпеки. Персонал, який за своїми службовими обов’язками пов’язаний з експлуатацією атракціонів, повинен проходити навчання відповідно до Положення про навчання та уміти надавати першу долікарняну допомогу.

Демонструючи серйозне ставлення до безпеки, Бриль В.М. надав експлуатаційні документами, що визначають справність та безпечність атракціонів, посвідчення щодо проходження навчання та перевірки знань з питань охорони праці та цивільного захисту у сфері техногенної безпеки обслуговуючого персоналу, а також, інформацією та інструкції поведінки відвідувачів на атракціонах.