У Центральному районному центрі зайнятості м. Миколаєва проведено семінар з роботодавцями з актуальних питань законодавства про працю

29 серпня 2017

Інспектор праці управління Держпраці у Миколаївській області Олена Пшенична на комунікаційному майданчику Центрального районного центру зайнятості м.Миколаєва провела зустріч  з роботодавцями міста Миколаєва.

Участь у зустрічі з роботодавцями, також, прийняли голова комісії з припинення юридичної особи – директор Центрального РЦЗ м. Миколаєва Ігор Рощін та начальник відділу взаємодії з роботодавцями Ірина Разумова.

Під час заходу учасникам було надано роз’яснення стосовно відповідальності юридичних та фізичних осіб – підприємців за порушення трудового законодавства, окремо зауважено на відповідальності в частині неоформлення належним чином трудових відносин. Також, присутнім було доведено новий порядок здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю (затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2017 № 295), згідно з яким головними пріоритетами інспекторів  праці визначені профілактична робота та консультування роботодавців.

У заключній частині семінару Олена Пшенична відповіла на запитання учасників семінару, надала контактні дані управління Держпраці у Миколаївській області для отримання консультацій та/або направлення письмових заяв  роботодавців, ініціювання проведення інформаційно-роз’яснювальних кампаній тощо.