У Вознесенську інспектори праці поінформували місцевих пасажирських перевізників про порядок належного оформлення водіїв на роботу та їх трудові права

12 листопада 2020

Інспектори праці Управління Держпраці у Миколаївській області та Управління соціального захисту населення Вознесенської міської ради провели зустріч з пасажирськими  перевізниками м. Вознесенська, з питань недопущення допуску до роботи працівників без належного працевлаштування.

Так, під час розмови з керівником ТДВ «Вознесенськавтотранс» з’ясувалося, що на підприємстві працює 56 найманих осіб. Безперечно більша частина працівників  – це водії. У період карантину графік маршрутних перевезень пасажирів змінився. Керівник підприємства  вживає заходи щодо оптимізації господарської діяльності.

Інспекторами праці відзначено, що держава зацікавлена у сталій діяльності  суб’єктів господарювання. Для допомоги підприємцями  у країні  здійснюються цільові інформаційні заходи, поширюються знання, актуальна та корисна інформація  через інтернет-простір.  Інформаційні заходи Держпраці, які здійснюються  на Миколаївщині серед суб’єктів господарювання  у сфері  транспорту та кур’єрської діяльності, направлені на забезпечення належного оформлення трудових відносин між працівником та роботодавцем, забезпечення додержання норм законодавства про працю в частині дотримання державних мінімальних гарантій в оплаті праці; норми оплати праці за роботу в надурочний час; у святкові, неробочі та вихідні дні; у нічний час тощо.

Посадові особи роз’яснили порядок допуску працівника, у тому числі водія, до роботи;  права найманих осіб на оплачувану щорічну відпустку, збереження місця роботи в період тимчасової непрацездатності, у разі якщо цей період становить не більш як чотири місяці підряд.