У закладах охорони здоров’я Миколаївщини відбудуться перевірки Держпраці щодо дотримання вимог законодавства про працю

26 травня 2020

Саме це відзначила перший заступник начальника Управління Держпраці у Миколаївській області під час онлайн-семінару, який відбувся для  інспекторів праці органів місцевого самоврядування.

«На виконання доручення Прем’єр-міністра України та  окремого доручення Голови Держпраці протягом  червня, липня 2020 року  відбудуться позапланові заходи державного контролю  за додержанням законодавства про працю  в закладах охорони здоров’я Миколаївщини, у яких за наявною інформацією є порушення  прав медичних та інших працівників, які безпосередньо зайняті на роботах з ліквідації епідемії та здійсненні заходів з запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19. Під час заходів акцент буде поставлено на контроль за  нарахуванням та виплатою заробітної плати», –  зазначила Яна Скуратовська.

Представникам органів місцевого самоврядування, які мають повноваження щодо здійснення заходів державного контролю за додержанням законодавства про працю,  повідомили, що вони також будуть залучені у проведені інспекційних відвідувань.

Яна Скуратовська відзначила, що вся інформація  про порушення трудових прав працівників, трудова діяльність яких забезпечує ліквідацію епідемії та здійснення заходів із запобігання поширенню пандемії, мають бути опрацьовані. Для якісного формування  позапланових заходів контролю за додержанням законодавства про працю інспектори праці органів місцевого самоврядування мають потурбуватися про передачу усіх відомостей,  у яких міститься інформація про оплату заробітної плати зазначеним працівникам не в повному обсязі чи з порушенням строків виплати до Управління Держпраці.

Учасників онлайн-семінару було запрошено до належного виконання покладених на них повноважень.