Учасник Всеукраїнського огляду-конкурсу на присвоєння звання «Краще підприємство з охорони праці»: ПСП «Агрофірма «Роднічок»

01 листопада 2018

Приватне cільськогосподарське підприємство «Агрофірма «Роднічок» входить до складу вертикально інтегрованої групи компаній «Агроф’южн». Виробничі процеси ПСП «Агрофірма «Роднічок» направлені на вирощування томатів, зернових та інших сільскогосподарських культур.  Підприємство провадить свою господарську діяльність у Вітовському, Снігурівському районах Миколаївської області та в Білозерському районі Херсонської області. ПСП «Агрофірма «Роднічок»    вирощує томати для виробництва томатної  пасти під ТМ «Інагро», яка   відповідає вимогам лідерів харчової галузі світу.

Підприємство забезпечено сучасною сільськогосподарською технікою та технологічним обладнанням; вдосконалюються агротехнології, з метою підвищення врожайності та скорочення затрат; підвищується ефективність використання земельного банку; поступово автоматизуються бізнес-процеси та технологічні операції тощо.

Основною метою своєї діяльності ПСП «Агрофірма «Роднічок» вважає найбільш повне задоволення та перевершення потреб і очікувань Замовників в сфері вирощування томатів та інших сільськогосподарських культур в умовах мінімального негативного впливу на навколишнє середовище, забезпечення професійної безпеки та здоров’я персоналу, соціальної відповідальності перед суспільством.

Підприємство інтенсивно розвивається: збільшується кількість робочих місць, зростає зарплата та податки, сплачені до бюджетів усіх рівнів.

Середня річна кількість працівників у 2017 році склала 716 працівників. Кількість молодих працівників віком до 24 років становить 9 % від загальної чисельності.

Керівництво дбає про ділову репутацію підприємства.

ПСП «Агрофірма «Роднічок» сертифіковане відповідно до вимог сучасних стандартів: ISO 14001, OHSAS 18001, GlobalG.A.P.

У 2015 році на підприємстві проведена робота по ідентифікації небезпек та оцінки ризиків, завдяки чому стало можливим виявити всі властиві небезпеки, що виникають в процесі роботи і надзвичайних ситуацій, керувати ними і підвищувати свою результативність в цій області.

На ПСП «Агрофірма «Роднічок» визначена та документально оформлена Політика керівництва у сфері охорони праці, яка органічно поєднана з усіма елементами діяльності організації.

 Особи, відповідальні за стан охорони праці на  підприємстві, здійснюють постійний та  вичерпний контроль факторів виробничих і професійних ризиків, дбають про гігієну персоналу, про безпеку на робочих місцях.

Результатом впровадження на підприємстві сучасних стандартів є постійне поліпшення умов праці, розробка та впровадження ряду попереджувальних заходів, які допомагають уникнути порушень в області охорони праці, а саме: проведення медичних оглядів працівників; атестації робочих місць за умовами праці; навчання з вимог законодавства з питань охорони праці, семінари та тренінги, згідно вимог міжнародних стандартів; забезпечення працівників сертифікованими засобами індивідуального захисту; двома комплектами спецодягу та двома парами спецвзуття (зимове та літнє); придбання сучасної техніки (машинно-тракторний парк оновлено оприскувачем самохідним, посівним комплексом та тракторами фірми «John Deere», томатозбиральними комбайнами фірми «Guarezi» із закритою кабіною, з підтриманням мікроклімату); впровадження системи моніторингу, що здійснюється за допомогою GPS-навігаторів; використання дронів для моніторингу зростання розсади. Серед останніх ноу-хау, що впроваджуються на підприємстві, є проект «Розумне поле». Проект передбачає мінімізацію ручної праці.

Корпоративний слоган компанії – «Ми вирощуємо томатну пасту» – це гарантія якості та безпечності, які підтверджуються вирощуванням якісної продукції. Співпраця з державними органами у напрямку гармонізації діяльності у рамках правового поля додає підприємству професіоналізму і впевненості.

Так, спільно з фахівцями управління Держпраці у Миколаївській області систематично проводяться оперативні наради щодо стану підготовки підприємства до проведення весняно-польових робіт, проведення робіт по збиранню зернових культур тощо.

На підприємстві вважають, що застосування сучасних технологій, дотримання законодавства з охорони праці та співпраця з фахівцями Держпраці є запорукою успіху ПСП «Агрофірма «Роднічок».