Учні Миколаївського машинобудівного ліцею долучилися до обговорення проблем дитячої праці та аспектів реалізації трудових прав неповнолітніми

08 червня 2021

Напередодні  Всесвітнього дня боротьби з дитячою працею у Миколаївському машинобудівному ліцеї відбулась зустріч інспекторів праці Управління Держпраці у Миколаївській області та учнів закладу щодо обговорення впливу трудової діяльності молоді у віці від 14 до 18 років.

Під час заходу інспектори праці окреслили вимоги, яких мають дотримуватися роботодавці у разі використання праці неповнолітніх осіб, та поінформували учнів  про трудові права неповнолітніх.

Присутнім зауважено, що не всі роботодавці вважають за потрібне належним чином оформлювати трудові відносини з неповнолітніми працівниками. В області особливо у літній період  спостерігається неформальна зайнятість молоді. Найчастіше працю дітей використовують у вуличній та базарній торгівлі, будівництві, сфері послуг.

Учасники зустрічі обговорили роботу, виконання якої небезпечне й шкідливе для дитини,  а також ситуації з високим ступенем ризику залучення дітей до найгірших форм праці. Ліцеїсти розповіли про досвід своєї роботи,  умови її виконання, висловили власну думку як гроші зароблені у шкільному віці  вплинули на  мотивацію до навчання.

Серед учнів поширено буклети Управління Держпраці у Миколаївській області з інформацією про права неповнолітніх у сфері праці  та  порядок належного оформлення трудових відносин.