Управління Держпраці працює над забезпеченням належного рівня безпеки та охорони праці під час експлуатації атракціонної техніки

02 червня 2021

Дитячі розваги на атракціонах мають бути безпечними. Дотримання вимог безпечної експлуатації розважальних об’єктів  є складовою успіху підприємницької діяльності та відсутності травматизму серед відвідувачів та працівників. Саме на цьому  зауважив головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Управління Держпраці у Миколаївській області під час зустрічі з підприємцем, що здійснює діяльність з надання розважальних послуг на території Обласного яхт-клубу, м. Миколаїв.

Під час заходу посадовець окреслив вимоги охорони праці, від дотримання яких об’єкти розваг – дитячі гідравлічні каруселі, атракціон «фантастик-джамп»,  стрілецько-розважальний комплекс та інші – не становлять загрози настання нещасних випадків для  дітей та працівників. Зокрема зауважено на необхідності до початку роботи провести експертне обстеження та позачерговий повний технічний огляд атракціонної техніки після міжсезонного зберігання, отримати дозвіл управління Держпраці у Миколаївській області на експлуатацію атракціонної техніки.

Підприємцю окремо наголошено на необхідності здійснення контролю за дотриманням персоналом обов’язків у сфері охорони праці.