Управління Держпраці продовжує вживати заходи щодо забезпечення зменшення на Миколаївщині рівня ризику виробничого травматизму

08 жовтня 2021

І словом, і ділом.  Управління Держпраці у Миколаївській області працює над виконанням поставлених завдань щодо забезпечення зниження рівня виробничого травматизму.

08 жовтня 2021 року посадові особи  Управління Держпраці перевірили знання з питань охорони праці представників закладів освіти Новоодеської та Очаківської громад,  ТОВ «Сандора»  та інших підприємств області. Під час заходу представникам суб’єктів господарювання необхідно було надати відповіді на  іспитові питання, а також  відчути себе у ролі особи, відповідальної за стан охорони праці.

Учасників запрошували самостійно провести дослідження виробничих ризиків, присутніх на їхніх робочих місцях. Під час відповідей надавалися рекомендації щодо оцінки технічних небезпечних факторів, пов’язаних з використанням виробничого обладнання, а також зосереджувалась  увага на вплив на працівника фізичних та хімічних небезпечних факторів виробничого середовища. За результатами дослідження представники підприємств робили висновки  щодо прийняття організаційних та технічних рішень у напрямі зменшення негативної дії виробничих ризиків.

За словами Дениса Жовнєнка, заступника начальника Управління Держпраці у Миколаївській області,  позиціювання працівника  як особи,  відповідальної  за безпеку праці, у тому числі за власну безпеку праці, позитивно позначається на зниженні рівня виробничого травматизму в області.