Управління Держпраці рекомендувало Миколаївському національному аграрному університету виважено підходити до забезпечення належного рівня безпеки та охорони праці

20 квітня 2021

Для підвищення рівня захисту життя та здоров’я працівників, зниження рівня та зменшення частоти виробничого травматизму, аварій Управління Держпраці у Миколаївській області здійснює постійну роботу в різних форматах.

Так, в рамках перевірки щодо дотримання вимог промислової безпеки, охорони праці, гігієни праці в Миколаївському  Національному Аграрному Університету посадові особи не тільки дослідили дотримання вимог чинного законодавства, а й надали рекомендації щодо оптимізації роботи з документами, забезпечення належного рівня  контролю за експлуатацію обладнання, у тому числі підвищеної небезпеки, підвищення рівня культури охорони праці  працівників.

Представникам університету окремо зауважено на  дотриманні вимог безпеки при здійсненні ремонтів опалювальних котлів.  Зокрема зазначено, що виведення обладнання під тиском в ремонт здійснюється працівником, відповідальним за справний стан і безпечну експлуатацію, відповідно до затвердженого графіка ремонту.

Серед іншого посадовими особами Управління Держпраці  повідомлено про девіз, під яким у 2021 році реалізуються заходи з нагоди Дня охорони праці,  та рекомендовано запровадити проведення в університеті власних заходів під  гаслом «Передбачати, готуватися та реагувати на кризи – інвестуймо зараз у стійкі системи безпеки та здоров’я на роботі».