Управління Держпраці розпочало перевірку в структурних підрозділах АТ «Українська залізниця», що на Миколаївщині

17 січня 2022

17 січня 2022 року  Управління Держпраці у Миколаївській області розпочало планову перевірку регіональної філії «Одеська залізниця» АТ «Українська залізниця». Захід контролю здійснюється під керівництвом посадових осіб Державної служби України з питань праці.

Посадові особи Управління Держпраці дослідять питання щодо вжиття заходів, направлених на усунення або мінімізацію небезпечних для здоров’я виробничих факторів,  забезпечення працівників засобами індивідуального захисту, проведення навчання та перевірки знань працівників з питань охорони праці, дотримання безпечних методів роботи, організації та проведення періодичних медичних оглядів працівників, наявності  дозвільних документів на виконання робіт та експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки тощо.

Перевірка  триватиме  10 робочих днів, а саме: до 28 січня 2022 року.

У разі виявлення порушень у сфері охорони праці, гігієни праці, виробничої безпеки керівнику буде внесено припис, за необхідності до адміністративного суду буде направлено позов щодо застосування до суб’єкта господарювання заходів державного реагування шляхом повної заборони виконання робіт та експлуатації машин, механізмів, устаткування, що створюють загрозу життю та здоров’ю працівників.