Управління Держпраці у Миколаївській області: законодавчі зміни вимагають оновити встановлені вимоги охорони праці на підприємствах зі зберігання і переробки зерна, а також з виробництва солоду, пива та безалкогольних напоїв.

08 грудня 2017

Нові вимоги до  персоналу, що передбачає впровадження у 2017 році Правил охорони праці для працівників, зайнятих на роботах зі зберігання і переробки зерна та Правил охорони праці для працівників виробництва солоду, пива та безалкогольних напоїв (далі – Правил) обговорювалось під час семінару в Інституті післядипломної освіти Національного університету харчових технологій для посадових осіб Держпраці.

Участь у семінарі від Управління Держпраці у Миколаївській області прийняв начальник відділу нагляду в АПК та СКС Володимир Мирян.

Прийняття нових Правил  було необхідним. Старі правила не охоплювали існуючі технологічні процеси, умови праці під час виробництва зерна. Вони не відповідали сучасним вимогам щодо створення безпечних і нешкідливих умов праці на відповідних робочих місцях та потребували актуалізації.

 Під час заходу посадові особи, що виконують функції контролю та нагляду у агропромисловому комплексі,  обговорили нові критерії до безпечного виконання робіт під час технологічних процесів виробництва солоду, пива, безалкогольних та слабоалкогольних напоїв, мінеральних та питних вод, а також технологічних процесів  переробки та обробки зерна.

Нові Правила встановили сучасні вимоги до організації охорони праці  підприємств зі зберігання і переробки зерна, а також з виробництва солоду, пива та безалкогольних напоїв.

Додатково:

Правила охорони праці для працівників виробництва солоду, пива та безалкогольних напоїв, затверджено наказом Мінсоцполітики України від 18.04.2017 № 635. Дата набрання чинності – 16.06.2017.

Правила охорони праці для працівників, зайнятих на роботах зі зберігання та переробки зерна, затверджено наказом Мінсоцполітики України від 20.09.2017  № 1504. Дата набрання чинності – 24.11.2017.