Управління Держпраці у Миколаївській області підтримує практично-орієнтовані заходи, спрямовані на підвищення обізнаності у трудових правах громадян

12 січня 2018

09 січня 2018 року інспектор праці управління Держпраці у Миколаївській області Іван Гусаров  прийняв участь у семінарі для безробітних, у тому числі демобілізованих працівників, які були призвані на строкову військову службу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період або прийнятих на військову службу за контрактом. Семінар відбувся на базі Доманівського районного центру зайнятості.

Під час заходу мова йшла про трудові права демобілізованих працівників, зокрема про збереження місця роботи, посади на підприємстві, в установі, організації, в яких вони працювали на час призову. Зазначалось, що держава обов’язала роботодавця виплачувати середній заробіток працівникам, які вступати до лав Збройних Сил України під час мобілізації.

Присутнім  розвіяно сумніви про безкарність роботодавців, якими порушено трудові права працівників. Також, наведено профілактичні  методи,  які використовує управління Держпраці у Миколаївській області, для формування вірних орієнтирів у суб’єктів господарювання, спрямованих на дотримання ними норм законодавства про працю.

Серед іншого присутні мали можливість ознайомились з послугами центру зайнятості щодо соціальної та професійної адаптації військовослужбовців.