Управління Держпраці у Миколаївській області висловлює подяку громадянам з активною життєвою позицією щодо збереження власного життя та життя оточуючих

29 вересня 2017

До управління Держпраці у Миколаївській області звернулась громадянка занепокоєна безпекою перехожих та працівників ТОВ «Укрспецоборудование»  під час проведення  аварійно-відновлювальних робіт каналізаційного колектору на проспекті Богоявленському, м.Миколаєва.

Як не прикро, але фахівці управління Держпраці у Миколаївській області не мали можливості бути присутніми під час проведення зазначених робіт. Проте, звернення громадянки не залишилося без уваги.

Управлінням Держпраці у Миколаївській області було організовано та проведено позапланову перевірку дотримання ТОВ «Укрспецоборудование» законодавчих та інших нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки.

В ході перевірки встановлено, що на підприємстві наявні дозвільні документи на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, необхідність одержання яких передбачена законодавством, також на підприємстві є зареєстрована у територіальному органі Держпраці декларація відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці. Співробітники ТОВ «Укрспецоборудование» обізнані з вимогами правил безпеки, інструкцій з безпечного ведення робіт і дотримуються їх.

Однією з ланок підвищення культури праці є об’єднання суспільства у боротьбі за гідні умови праці, удосконалення засобів громадського контролю за промисловою безпекою та охороною праці. Саме через дії, а не лише спостереження за процесами, що відбуваються навкруги, громадськість реалізаціє власні інтереси, запобігає небажаним результатам, корегує державно-управлінські впливи.