Управління Держпраці у Миколаївській області: кожен випускник загальноосвітнього закладу має крокувати життям, маючи уявлення про свої трудові права

14 лютого 2018

З метою проведення  інформаційної та профорієнтаційної роботи з учнівською молоддю  головний державний інспектор відділу додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Миколаївській області Ірина Панкова. та фахівець Корабельного районного центру зайнятості Ольга Снісар зустрілися з учнями старших класів Миколаївської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів № 6.

Для  школярів 9-А та 9-Б класів було проведено окремі інформаційні та профорієнтаційні семінари «Урок реального трудового життя».  У невимушеній атмосфері молоді наголосили на важливості вибору майбутньої професії. Враховуючи той факт, що учні закладу мають вади слуху, їх було ознайомлено з класифікацією професій, яка допоможе зорієнтуватися у різноманітному професійному світі.

Інспектором праці управління Держпраці у Миколаївській області  надано поради учням щодо уникнення типових помилок, які виникають під час оформлення трудових відносин з роботодавцем, наголошено на гарантіях трудових прав, передбачених чинним законодавством для молоді, визначено обов’язки роботодавця при працевлаштуванні неповнолітнього та правах таких працівників. На завершення заходу інспектором праці були надані молоді буклети «Захищена праця молоді сьогодні – збережений трудовий потенціал для майбутнього», щоб у кожного була можливість звернутися до законодавчо закріплених гарантій при працевлаштуванні на роботу.