Управління Держпраці у Миколаївській області: організація контролю за станом ліфтового господарства області єдиний шлях у запобіганні нещасних випадків

28 лютого 2018

27 лютого 2018 відбулась зустріч співробітників ТОВ «Центрліфт» з посадовими особами управління Держпраці у Миколаївській області.

«Одним з першочергових завдань проведення єдиної технічної політики у житловій сфері та безпечної життєдіяльності населення є забезпечення нормального функціонування ліфтів у багатоповерхових будинках»,- на початку заходу зазначив головний інженер ТОВ «Центрліфт» Ростислав Джупина.

Під час зустрічі зазначалось, що у багатоповерхових будинках міста Миколаєва та Миколаївської області експлуатуються ліфти, більшість з яких відпрацювали нормовані 25 років. Цей факт ставить під сумнів можливість їх подальшої експлуатації.

Коментуючи ситуацію в ліфтового господарства в області,  Віктор Григорович, головний державний інспектор відділу нагляду на будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку  Управління Держпраці у Миколаївській області, зазначив, що підвищення рівня безпеки та охорони праці при експлуатації ліфтів в житловому фонді  вимагає кардинальних зрушень, зокрема  модернізації, ремонту та заміни ліфтів. Технічне обстеження ліфтів виявляє наявні дефекти та можливі пошкодження конструкцій, здатні привести до аварійної ситуації. Так, лише ліквідувавши дефекти та порушення, можна буде говорити про надання можливості населенню користуватися ліфтами.

Наприкінці зустрічі було визначено коло заходів контролю щодо безпечної експлуатації ліфтів, які ґрунтуються на  вимогах нормативно-правових актів з питань охорони праці.