Управління Держпраці у Миколаївській області наполягає на забезпеченні належних умов праці на кожному робочому місці та реалізації заходів направлених на запобігання професійним захворюванням

11 липня 2018

Продовж першого півріччя 2018 року посадовими особами відділу з питань гігієни праці  управління Держпраці у Миколаївській області проведено 5 розслідувань  причин виникнення хронічних професійних захворювань.

Клінікою  НДІ ГП та ПЗ ХНМУ 5  працівникам Миколаївщини встановлено зв’язок  захворювань з їхньою професійною діяльністю.

За 6 місяців 2018 року фахівцями Управління складено 8 санітарно-гігієнічних характеристик умов праці. Зазначені документи необхідні для подальшого встановлення зв’язку захворювання з умовами праці.

За підсумками проведення 69 планових заходів держаного нагляду (контролю) управлінням Держпраці у Миколаївській області у 49 суб’єктів господарювання встановлено порушення порядку організації та проведення попереднього (при прийняттi на роботу) i перiодичних (протягом трудової дiяльностi) медичних оглядiв працівників.

З метою забезпечення належних умов праці та запобігання виникнення хронічних професійних захворювань на підприємствах, в установах та організаціях Миколаївщини фахівцями відділу з питань гігієни праці управління Держпраці у Миколаївській області проведено 240 превентивних заходів.