Управління Держпраці у Миколаївській області: Принципове питання – визначитися з моделлю недопущення виникнення нещасних випадків на КП «Первомайський міськводоканал» та планомірно її дотримуватися

20 липня 2018

Безпечне виконання робіт щодо  забезпечення належного технічного стану систем водопостачання та каналізації стало темою обговорення під час зустрічі посадових осіб управління Держпраці у Миколаївській області з трудовим колективом КП “Первомайський міськводоканал”.

Присутнім наголошувалося, що навіть невеликі ініціативи працівників направленні на забезпечення виробничої безпеки можуть дати  відчутний позитивний ефект. Зокрема попередити нещасні випадки та не допустити виникнення аварій.

Визначаючи причини та обставини, що призвели до настання нещасних випадків серед працівників Миколаївщини, посадові особи управління Держпраці у Миколаївській області зупиняли увагу присутніх на вимогах, що містять нормативно-правові акти у сфері охорони праці та гігієни праці. Працівників підприємства запрошували під час прийняття рішень щодо виконання виробничих завдань зважати на раціональність, послідовність та безпечність дій. Так, багаж знань з предмету належної організації праці і безпечного ведення робіт, а саме з  безпечного виконання робіт у колодязях, належного застосування ручного інструменту та пристроїв, обов’язкового використання засобів індивідуального захисту, повинен знаходити реалізацію у трудовому житті кожного працівника.

Зустріч, що відбулась на КП “Первомайський міськводоканал”, є свідченням стабільності і злагодженості  відносин між посадовими особами управління Держпраці у Миколаївській області та керівництвом підприємства, а також  підтверджує прагнення розвивати і поглиблювати партнерські відносини обох сторін у сфері охорони та гігієни праці.