Управління Держпраці у Миколаївській області: формуємо відносини в яких дотримуються трудових прав людини

28 лютого 2019

У Новобузькій районній філії Миколаївського обласного центру зайнятості відбувся семінар для безробітних. Зустріч з безробітними провів інспектор праці управління Держпраці у Миколаївській області Дмитро Куруч.

Під час заходу присутнім було зауважено, що зміна ставлення до дотримання конституційних  прав у сфері зайнятості бере свій початок від самого працівника. Людина працездатного віку має розуміти, що праця має оплачуватися гідно, принаймні  не нижче за мінімальний рівень заробітної плати. Водночас, працівники мають знати відмінності між трудовим та цивільно-правовими договорами. Так, роботодавці, залучаючи до роботи осіб за цивільно-правовими договорами, не мають права вимагати від них дотримання трудового розпорядку дня чи встановлювати щомісячну оплату за роботу, яка виконується в певний проміжок часу.

Учасників семінару було проінформовано про порядок допуску працівника до роботи та ознайомлено з переліком документів, які має право запросити  роботодавець та які йому заборонено вимагати  від громадянина, під час працевлаштування.

Наприкінці заходу доповідач запевнив у готовності до співпраці управління Держпраці у Миколаївській області з громадянами у напрямку протидії застосування нелегальної праці на території району та області в цілому.