Управління Держпраці у Миколаївській області надало МУМА рекомендації щодо недопущення травматизму під час виконання робіт підвищеної небезпеки у замкненому просторі

04 вересня 2019

В рамках заходів, спрямованих на запобігання нещасним випадкам на виробництві та аваріям, посадовими особами Управління Держпраці у Миколаївській області проведено зустріч з представниками, відповідальними за стан охорони праці,                                     Миколаївського управління магістрального аміакопроводу ДП «Укрхімтрансаміак» (далі – МУМА).

Начальник відділу нагляду на виробництві та на об’єктах підвищеної небезпеки  Управління Держпраці у Миколаївській області Сергій Джігімон  зауважив на важливості проведення якісної  експертизи з безпеки та гігієни праці з питань. Тож, під час визначення негативної дії виробничих факторів на робочому місці без уваги не повинні залишатися ймовірні події, обставини,  виникнення яких можна спрогнозувати з даних аналізу нещасних випадків.

 Запобігання виникнення аварій і аварійних ситуацій, попередження нещасних випадків вимагає не лише проведення інструктажів з охорони праці, а й формування культури охорони праці, основаної на висновках з розгляду причин та обставин нещасних випадків.

Посадовець навів види робіт підвищеної небезпеки, які виконуються у схожих умовах на підприємствах водопровідно-каналізаційного господарства та МУМА. Зокрема у колодязях, траншеях, замкнених просторах. Усі вони вимагають контролю за газоповітряним середовищем. Присутніх було проінформовано про причини та обставини нещасних випадків, які стались під час проведення обстеження, ремонту каналізаційних мереж,  запрошено врахувати наведену інформацію під час визначення виробничих ризиків на підприємстві, запропоновано винести ситуації, що призвели до втрати життя та здоров’я працівників,  на обговорення співробітникам підприємства.