Управління Держпраці у Миколаївській області: всі ринки м.Миколаєва охоплено інформаційними заходами щодо детінізації зайнятості

31 січня 2020

Інформація про візити посадових осіб Держпраці, які здійснюються самостійно та спільно з представниками Пенсійного фонду, Державної податкової служби, Державної служби зайнятості швидко поширилася серед суб’єктів господарювання, зокрема тих, які здійснюють діяльність на ринках міста Миколаєва. Поширенню інформації  спрацювало присутність  майже на всіх 20 ринках міста магазинів торговельних  мереж.

Після привітань та представлень посадовців представники сфери торгівлі не зволікали. Вони повідомляли, що знають про інформаційну кампанію направлену на детінізацію зайнятості, розуміють негативні наслідки, які несе собою незадекларована праця та переходили до приватних запитань.

Надаючи відповіді, посадові особи закликали представників сфери послуг не стояти осторонь порушення трудових прав громадян, а проявляючи громадську позицію передавати набуті знання друзям, знайомим, колегам, покупцям. Адже, право людини на працю та  трудові гарантії варті того, щоб їх відстоювали.

Водночас, під час спільних заходів Держпраці з Пенсійним фондом, Державною податковою службою, Державною службою зайнятості додатково наводилась інформація щодо розміру страхового стажу необхідного для призначення пенсійних виплат, зв’язку між розбудовою соціально важливих об’єктів громади та сплатою ЄСВ, можливостей безкоштовного опанування  нової професії, що має попит на ринку праці, тощо.