Управління Держпраці у Миколаївській області та відділ освіти Вознесенської райдержадміністрації зацікавлені у забезпеченні безвідмовної роботи системи опалення

23 листопада 2017

Днями на нараді відділу освіти Вознесенської райдержадміністрації розглядалось питання безпечної експлуатації котелень і топкових.

Участь у нараді прийняли  керівники загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів, представники управління соціального захисту населення Вознесенської райдержадміністрації, управління Держпраці у Миколаївській області.

Під час наради зазначалось, що заходи направлені на забезпечення належного утримання та обслуговування інженерного комплексу з опалення повинні носити комплексний характер. Мова йшла про забезпечення належного технічного контролю за станом обладнання, обізнаності у послідовності та безпечності дій працівників, задіяних в обслуговуванні об’єктів можливої небезпеки.

Присутнім було розкрито правила будови і безпечної експлуатації парових котлів з тиском пари не більше 0,07 МПа, водогрійних котлів і водопідігрівачів з температурою нагрітої води не вище 115 0С, зокрема вимоги щодо місць розміщення  об’єктів в будівлях та приміщеннях, реагування у разі виявлення  несправностей і відхилення від норми у роботі обладнання.

Серед іншого на нараді розглядались питання з дотримання належних умови праці, режиму роботи, профілактики захворюваності робітників у холодний період.