Управління Держпраці у Миколаївській області підтримало ініціативу партнерів щодо поширення знань про трудові права працівників

04 травня 2020

30 квітня 2020 року відбувся вебінар на тему «Захист трудових прав працівників».  Захід відбувся на базі Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області

Участь у заході взяли головні державні інспектори Управління Держпраці у Миколаївській області Ганна Воронко та Наталія Молочко, юрист Миколаївського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Під час трансляції посадові особи Управління розповіли про особливості надання відпусток без збереження заробітної плати, повідомили про правові аспекти звільнення працівників, зауважили на заходи реагування у разі  незаконного звільнення.

Під час заходу наголошувалося на неприпустимість у період  карантину застосування примусу до працівника з боку роботодавця, зокрема щодо надання  відпустки без збереження заробітної плати або звільнення працівника за власним бажанням та за угодою сторін.

Фахівець Управління Наталія Молочко пояснила, що кожен громадянин стосовно якого було порушено його трудові права має можливість їх поновлення через  суд. Звернення до суду з підстав поновлення трудових прав для громадян  є безкоштовним.  Тож, роботодавці мають розуміти, що  порушення додержання вимог чинного законодавства про працю є невиваженими управлінськими рішеннями.

У другій частині вебінару юрист Миколаївського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги розкрила питання щодо основних трудових прав працівників, захисту трудових прав в досудовому порядку, судового розгляду індивідуальних трудових спорів.
Посилання на відео send