Управління Держпраці у Миколаївській щодо організації відновлення господарської діяльності після пом’якшення умов карантину

05 травня 2020

Управління Держпраці у Миколаївській області наголошує, що відновлення господарської діяльності після пом’якшення умов карантину  має відбуватися з дотриманням вимог чинного законодавства про працю та охорону праці.

Так, залучення найманих осіб на роботу має бути на умовах  трудового договору, працівники повинні  бути ознайомлені з колом своїх обов’язків, знати вимоги щодо безпечного виконання трудових завдань. Суб’єкти господарювання мають потурбуватися про забезпечення трудового колективу засобами індивідуального захисту, вжиття протиепідемічних  заходів, направлених на забезпечення недопущення зараження працівників на COVID-19.

У процесі поступового виходу з карантину необхідно акумулювати зусилля, направлені  на дотримання вимог безпеки на робочих місцях. Успішне впровадження адміністративних рішень щодо  формування та реалізація заходів щодо зменшення ризику впливу та передачі COVID-19 на робочих місцях  дозволить суб’єктам господарювання активно здійснювати господарську діяльність, бути готовими до реагування на COVID-19 та протистояти її поширенню.

У заходах протидії пандемії акцент доречно ставити на підвищення культури охорони праці серед працівників,  контролі щодо дотримання працівниками вимог безпеки, опрацюванні оперативного реагування на нові чи раніше невиявлені небезпеки зараження на коронавірусну інфекцію.

З метою недопущення спалаху захворюваності серед працівників суб’єктам господарювання рекомендується забезпечити  прийняття оперативних рішень щодо реалізації попереджувальних заходів таких як  самоізоляція членів колективу з підозрою на COVID-19 чи  осіб, контактних з хворим, проведення дезінфекції приміщення.