Управління Держпраці у Миколаївській області надало поради представникам бренду «Нова Пошта» щодо формування та аналізу виконання умов трудового договору

21 липня 2020

Проінформувати та здійснити моніторинг щодо підстав допуску працівників до виконання роботи, дотримання трудових гарантій, забезпечення  безпечних умов праці з урахуванням протиепідемічних заходів. Саме такі цілі ставили перед собою  посадові особи Управління Держпраці у Миколаївській області під час відвідування відділень ТОВ «Нова Пошта» у Миколаєві.

Спілкуючись з персоналом, посадовці Держпраці відмічали,  що у житті велику роль відіграють дрібниці. Оскільки реалізація права на трудові гарантії настає після укладання трудового договору, то до його умов  необхідно ставитися прискіпливо.

Представникам сфери логістики порадили узгоджувати  умови трудового договору ще  на стадії співбесіди, зокрема стосовно:

  • трудової функції працівника (спеціальність, кваліфікація, посада);
  • системи та розміру оплати праці, надання пільг, режиму роботи, поєднання професій і посад;
  • робочого місця (конкретний структурний підрозділ підприємства, конкретний механізм або агрегат, на якому працює працівник і тощо);
  • переведення на іншу роботу чи переміщення на інше робоче місце;
  • надання відпустки;
  • забезпечення індивідуальними засобами безпеки;
  • підстав припинення трудових відносин.

Поточний стан дотримання умов трудових договорів варто аналізувати, зокрема під призмою негативного впливу  на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини праці.

Посадовцями Управління відзначалося, що Управління Держпраці у Миколаївській області, як орган контролю  дотримання законодавства про працю та охорону праці, формує платформу для  створення доброчесних відносин між працівником та роботодавцем, опікується дотриманням трудових прав працівників, застосовує заходи впливу до порушників чинного законодавства.

На об’єктах відвідування поширено буклети Управління Держпраці у Миколаївській області, у яких міститься інформація про канали зв’язку для отримання консультацій та порад з питань сфери праці.