Управління Держпраці у Миколаївській області допомагає майбутнім підприємцям опановувати знання щодо належного залучення найманих працівників до власної справи

09 серпня 2021

У Арбузинці відбувся семінар-практикум «Генеруй бізнес-ідею та розпочни свій бізнес». Захід відбувся на базі філії Миколаївського обласного центру зайнятості.

Мета заходу: допомогти  мешканцям територіальної громади сформувати бізнес-план  та вдало розпочати власну справу.

Участь у заході взяла Валентина Драчук, інспектор праці Управління Держпраці у Миколаївській області.

Присутнім розповіли, що як і в разі будь-якого іншого заняття, вміння вести власну справу – це  наявність  ідеї,  знань, як приймати на роботу людей та керувати ними, рішучість та наполегливість у досягненні поставленої мети.

Валентина Драчук зауважила, що належно оформлені відносини між роботодавцем та  працівником  є складовою успіху бізнесу. Адже за таких відносин кожна сторона має не лише зобов’язання,  але й права.

Учасники заходу дізналися про переваги належного оформлення трудових відносин, порядок допуску працівника до роботи, види трудових договорів, особливості працевлаштування осіб, що належать до різних категорій та інше. Задля  кращого запам’ятовування інформації під час заходу відбувся інтерактив щодо обговорення ситуаційних завдань.