Управління Держпраці у Миколаївській області продовжує практику спілкування з громадянами з питань належного оформлення трудових відносин

07 липня 2021

Управління Держпраці у Миколаївській області не припиняє здійснення інформаційних заходів серед населення та суб’єктів господарювання з питань додержання законодавства про працю.

Інформаційна кампанія – це складова частина успіху у протидії незадекларованій праці. Кожен має розуміти негативні наслідки, що виникають у зв’язку з неналежним оформленням трудових відносин, та знати як правильно встановлюються  правовідносини між працівником та роботодавцем. Саме таку думку висловила  Валентина Драчук, інспектор праці Управління Держпраці у Миколаївській області, під час зустрічі з мешканцями Арбузинської територіальної громади.

Під час заходу інспектор праці повідомила  про норми законів, що регулюють трудові відносини, права задекларованих працівників, можливості захисту від незаконного  звільнення чи інших порушень  трудових прав  працівника тощо.

Учасникам повідомлено про старт з 01 липня 2021 інспекційної кампанії «Виходь на світло!», направленої на протидію незадекларованій праці, та зауважено на ролі кожного члена територіальної громади у  розвитку середовища, в якому поважають права працівника та роботодавця.