Управління Держпраці вмотивовує громадян до належного працевлаштування та пояснює як це робити

18 травня 2021

Громадянин, який уклав з роботодавцем  трудовий договір, забезпечив захист своїх трудових  прав та інтересів. Адже зазначений документ врегульовує права та обов’язки між роботодавцем та найманою особою, починаючи з моменту його підписання до моменту розірвання та повного  виконання сторонами своїх зобов’язань, зокрема здійснення остаточного розрахунку з  працівником.

Так, в рамках роботи щодо зниження рівня незадекларовної праці на Миколаївщині у 2021 році з 11 по 14 травня 2021 посадові особи Управління Держпраці у Миколаївській області проведи ряд інформаційно-роз’яснювальних заходів з мешканцями Кривоозерської та Миколаївської територіальної громади, які мають статус безробітного, щодо розкриття переваг належного оформлення трудових відносин.

Присутнім на заходах пояснювалося, що  укладенням трудового договору сторони створюють середовище, у якому  працівник  виконує роботу відповідно до своєї спеціальності та кваліфікації, з дотриманням внутрішнього трудового розпорядку, а роботодавець виплачує працівникові заробітну плату і забезпечує  його умовами праці, необхідними для виконання роботи. При цьому, короткотермінове виконання роботи в межах діяльності  суб’єкта господарювання, наприклад: на час літнього періоду, також  має бути оформлене трудовою угодою.

Посадові особи докладно розкрили інформацію про особливості укладання трудового договору з огляду на  вакансію, на яку претендує особа, та порядок допуску працівника до виконання роботи.