Управлінням Держпраці у Миколаївській області розпочато перевірку ВП «Южно-Українська АЕС» ДП НАЕК «Енергоатом» щодо визначення дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки, дотримання законодавства з питань праці

16 листопада 2017

З  15 листопада  2017 року фахівцями управління Держпраці у Миколаївській області, відповідно до річного плану проведення перевірок суб’єктів господарювання, розпочато планову перевірку одного зі стратегічно важливих підприємств енергозабезпечення країни ВП «Южно-Укранїська АЕС» ДП НАЕК «Енергоатом».

Зазначимо, що ВП «Южно-Укранїська АЕС» ДП НАЕК «Енергоатом» – це  підприємство з комплексним використанням базових ядерних і маневрених гідроакумулюючих потужностей. Складна технологія виробничих процесів та інноваційне обладнання вимагають від енергетиків постійного удосконалення знань та навичок, питома вага яких направлена на забезпечення безаварійної роботи підприємства.

Плановий захід було розпочато виробничою нарадою.

У своїй промові до керівників структурних підрозділів ВП «Южно-Укранїська АЕС» ДП НАЕК «Енергоатом»  перший заступник начальника управління Держпраці у Миколаївській області Яна Скуратовська зазначила, що  інспекторами управління Держпраці у Миколаївській області під час проведення перевірки буде проведено аналіз стану охорони праці на підприємстві з  метою надання допомогти в усуненні слабких місць у забезпечені промислової безпеки, гігієни праці, організаційної роботи у  охорони праці, сприяння формуванню відповідального ставлення працівників  до особистої  безпеки  та  безпеки оточуючих, встановлення партнерських відносин між співробітниками управління Держпраці у Миколаївській області та енергетичного підприємства   щодо збереження життя та здоров’я працівників.

Головний інспектор ВП «Южно-Укранїська АЕС» ДП НАЕК «Енергоатом»  Ігор Панін розповів, що атомна станція працює на майже на повну потужність, в роботі знаходяться три атомних енергоблоки, два гідроагрегати Ташлицької ГАЄС, а також перший гідроагрегат Олександрівської  ГЕС. Напередодні перевірки, продовж двох місяців персонал підприємства працював у напруженому режимі, це було обумовлено виробничим процесом з ремонту другого та третього енергоблоків  ВП «Южно-Укранїська АЕС» ДП НАЕК «Енергоатом». У цей проміжок часу співробітникам підприємства довелось проявити усі свої знання, у тому числі і з питань охорони праці.

 Під час наради було визначено графік відвідування посадових осіб управління Держпраці у Миколаївській області виробничих об’єктів підприємства щодо проведення контрольної функції, а також  розглянуто можливість проведення  превентивних заходів з персоналом структурних підрозділів станції.