Управлінням Держпраці у Миколаївській області поглиблює співробітництво з підприємствами Миколаївщини у поліпшенні безпеки та збереження здоров’я працівників під час роботи

28 березня 2018

Забезпечити належну організацію охорони праці, підвищити рівень свідомості та компетентності працівників у питаннях гігієни та безпеки праці, налаштувати механізм дотримання вимог нормативно-правових актів охорони праці, а також спрямувати організацію охорони праці на підприємстві у напрямку оцінки й мінімізації виробничих ризиків. Саме досягненню зазначених цілей  була присвячена зустріч посадових осіб управління Держпраці у Миколаївській області та співробітників ТОВ «Первомайська меблева фабрика «Керд».

Під час заходу йшлося про проведення якісних інструктажів з охорони праці, які б спонукали працівників бездоганно виконувати вимоги інструкцій з охорони праці, використовувати засоби індивідуального захисту. Разом з тим, зазначалось, що ключовим у попереджені виробничого травматизму є виконання вимог безпеки під час експлуатації виробничого обладнання.

Так, безпека виробничого обладнання забезпечується через вибір безпечних принципів дії  елементів конструкції, застосування в конструкції засобів захисту, дотримання вимог безпеки відповідно до технічної документації з монтажу, експлуатації, ремонту і зберігання обладнання.

Розглядаючи можливі джерела небезпеки, увагу присутніх зосереджено на рухомих частинах виробничого обладнання. Зазначені елементи конструкцій обладнання повинні бути огороджені або розташовані так, щоб виключалася можливість доторкання до них працівника під час виконання роботи.

Керівництву підприємства було запропоновано консультуватися у фахівців управління Держпраці у Миколаївській області щодо  поліпшення умов праці працівників, підвищення виробничої безпеки, а також у період проведення перегляду локальних актів з охорони праці, внесення змін до умов в організації праці та робочого часу, системи оплати праці співробітників підприємства.