В Арбузинському професійному аграрному ліцеї в рамках святкування Дня студента відбувся інтенсив зі знання законодавства з питань праці

25 січня 2022

Студенти Арбузинського професійного аграрного ліцею взяли  участь в інтенсиві щодо  прав, яких набуває особа після  укладання трудового договору з роботодавцем, порядку допуску працівника до роботи.

Захід організовано в рамках святкування Дня студента за ініціативи Управління Держпраці у Миколаївській області.

Під час інтенсиву державний інспектор Управління  Держпраці Валентина Драчук розповіла про переваги виконання роботи на підставі трудового договору, визначила обов’язкові та додаткові  умови, на яких укладається трудова угода, повідомила про пільги та гарантії передбачені для працівників деяких категорій, у тому числі віком до 18 років.

Для успішного засвоєння знань фахівець Держпраці провела опитування серед присутніх. Учасниці заходу, які мають однакове ім’я з  покровителькою свята студентів,  отримували додаткові бали.

За словами Валентини Драчук, головною метою заходу є формування у молоді розуміння, що у разі реалізації трудового потенціалу на умовах трудового договору працівник має низку трудових прав та гарантій,  убезпечує себе  від зухвальства з боку роботодавця.