В ефірі Так TV про реалізацію спільних зусиль задля зниження рівня незадекларованої праці

31 травня 2021

У передачі «Відкрита студія» телеканалу  «Так TV» обговорено заходи, які вживаються у напрямі протидії незадекларованій праці на регіональному та національному рівнях Держпраці  та її територіальними органами у співпраці із соціальними партнерами.

У передачі Олена Чернова, заступник начальника відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Миколаївській області, розповіла про Національний план спільних дій щодо зниження рівня незадекларованої праці на 2021 рік та повідомила про заходи, які  реалізуються на його виконання на  Миколаївщині.

Телеглядачам повідомлено, що організація роботи у напрямі протидії незадекларованій праці складається з двох етапів – інформаційного та інспекційного, та здебільше реалізується  у сферах господарської діяльності, де зловживають використанням праці неоформлених працівників. За словами посадовця, суб’єкти господарювання  сфер послуг мобільного харчування, тимчасового розміщування й організації харчування, оптовій та роздрібній торгівлі, рекреаційних зон Миколаївщини порушують вимоги щодо належного оформлення трудових відносин з працівниками найбільше.
Посилання на відео