В Миколаївській та Одеській областях проведені інформаційні консультування щодо безпечності нехарчової продукції

24 березня 2023

Нещодавно відділом ринкового нагляду ПМУ Державної служби з питань праці була проведена масштабна робота щодо надання інформаційних консультувань безпосередньо в Миколаївській та Одеській областях. Заходами було охоплено мережу магазинів «Дніпро М» та «Керхер», ДАС інструмент, місто Миколаїв та магазин «Світ інструмента».

Під час заходів основна увага приділялась безпечності нехарчової продукції, що підпадає під дію Технічним регламентам безпеки машин та рухомого обладнання, що працює під тиском. Було роздано паперові буклети відповідних технічних регламентів, заповнені чек-лісти. В них зібрана вся необхідна інформація про найменування рухомого обладнання або машини, його тип або модель, інформація про виробника. Посадовці управління також відмічають чи є необхідне маркування на виробі, сертифікат відповідності/сертифікат про проведення переоцінки відповідності, декларація, інструкція або технічний файл(за наявності).

Також була зібрана контактна інформація уповноважених осіб мереж магазинів «Керхер» та «Дніпро М» для подальшого залучення їх до відеоконференції з приводу актуальних питань вимог Технічних регламентів безпеки машин та рухомого обладнання, що працює під тиском.

Нагадуємо, що органами ринкового нагляду надається безоплатна консультаційна підтримка суб’єктам господарювання з питань здійснення державного ринкового нагляду, відповідно до своєї компетенції надаються роз’яснення після отримання письмового чи електронного звернення від суб’єкта господарювання.