В Одеській філії обласного центру зайнятості відбулося засідання клубу «Сходинки життя» для безробітних осіб з інвалідністю

23 серпня 2024

Під час заходу головний державний інспектор Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Олександр Матвієнко, роз’яснив учасникам норми чинного законодавства про працю та надав консультації стосовно прав та свобод, пільг при працевлаштуванні осіб з інвалідністю.
Зустріч відбулася у форматі діалогу у якому фахівець центру зайнятості ознайомила присутніх з формулою успішного пошуку роботи, активними програмами зайнятості та звернув увагу на важливість правильного складання резюме.


Представник міжрегіонального управління висвітлив питання легалізації трудових відносин та особливості організації трудових відносин під час воєнного стану, акцентувавши, що при виконанні функціональних обов’язків без укладення трудового договору найманий працівник позбавлений страхового стажу та безпечних умов праці.


Разом з тим, особливу увагу приділено правам та гарантіям осіб з інвалідністю під час працевлаштування та безпосередньо при виконанні ними функціональних обов’язків.
Наголошено, що забороняється укладення трудового договору з громадянином, якому за медичним висновком запропонована робота протипоказана за станом здоров’я.
Крім того, в ході зустрічі були надані відповіді на питання, які цікавили усіх присутніх.