В рамках Всеукраїнського тижня права: в управлінні Держпраці у Миколаївській області відбулось навчання щодо документування порушень та оформлення матеріалів перевірок

14 грудня 2018

Оформлення актів, приписів, адміністративних протоколів, складання службових записок щодо направлення позовів до суду, оформлення єдиної справи тощо. Усе зазначене є складовими частинами роботи головних  держаних інспекторів Управління. Безперечно, робота щодо заповнення документів є кропіткою та потребує значної уваги. Посадовець  має чітко сформулювати порушення та визначити законні підстави щодо його обґрунтування.

З метою обговорення проблемних питань та надання рекомендацій щодо документування порушень та оформлення матеріалів перевірок,  14 грудня 2018 року фахівці сектору юридичного забезпечення Управління провели  навчання  з зазначених питань.

Під час заходу присутніх було проінформовано, що оголошення військового стану в області не впливає на проведення заходів контролю. Крім того, фахівці сектору юридичного забезпечення Управління, задля недопущення порушень під час оформлення документів за результатами проведених перевірок, зосередили увагу головних державних інспекторів Управління  на типових порушеннях, які допускаються посадовими особами під час планових та позапланових заходів контролю.

На завершення, присутнім було надано рекомендації щодо застосування  вимог чинного законодавства під час складання актів перевірок та приписів, а також стосовно направлення до державної виконавчої служби заяв про відкриття виконавчого провадження щодо  примусового стягнення штрафів за порушення  законодавства про охорону працю.