В смт Арбузинка роботодавців проінформували про заходи, які реалізуються в області щодо розв’язання проблемних питань осіб з інвалідністю у сфері праці

18 червня 2021

16 червня 2021 відбулась зустріч інспектора  праці   Управління Держпраці у Миколаївській області з представниками  роботодавців Арбузинської громади щодо обговорення питань зі сфери законодавства про праці, у тому числі з питань  дотримання квоти щодо працевлаштування осіб з інвалідністю. Захід відбувся на базі соціального партнера –  Арбузинської районної філії Миколаївського обласного цента зайнятості.

Інспектор праці наголосила на дотримання нормативу робочих місць для працевлаштування інвалідів,  залучення осіб з інвалідністю до  роботи, умови виконання  якої відповідають рекомендаціям медико-соціальної експертної комісії.

Представникам роботодавців повідомлено про особливості укладання трудового договору з особами з інвалідністю, можливості отримання консультацій щодо найкращих способів дотримання законодавства про працю, а також про заходи, що реалізуються  на виконання угоди про співробітництво між Управління Держпраці у Миколаївській області та Миколаївським обласним відділенням Фонду соціального захисту  інвалідів.