В центрах зайнятості м. Миколаєва проведені семінари з актуальних питань законодавства про працю

07 серпня 2017

Триває інформаційно-роз’яснювальної компанія управління Держпраці у Миколаївській області.

Інспекторами праці Пшеничною Оленою та Козявкою Наталєю 04.08.2017 прийнято участь у семінарах міських центрів зайнятості для безробітних Центрального та Інгульського районів з актуальних питань законодавства про працю.

Головні державні інспектори роз’яснили учасникам семінарів про порядок оформлення трудових відносин між роботодавцем та працівником, про види трудових договорів, порядок їх укладення, головні складові елементи визначення трудового договору. Учасники семінарів були проінформовані про відмінність трудових договорів від цивільно – правових угод. Розмежування вказаних видів договорів має важливе значення, оскільки тільки період роботи по трудовому договору дає право цим працівникам отримувати допомогу відповідно до вимог Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності» та Закону України «Про загальнообов’язкове державне  соціальне страхування з тимчасової втрати непрацездатності».

Присутніх безробітних повідомлено про посилення відповідальності роботодавців за порушення трудового законодавства в частині неоформлення належним чином трудових відносин.

Також були роз’яснені актуальні питання по загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню з тимчасової втрати працездатності та соціальному страхуванню від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, зокрема, перелік обставин, за яких настає страховий випадок.

У заключній частині семінару інспектори праці відповіли на питання учасників семінару та нагадали про можливість звернутися за консультацією та допомогою до управління Держпраці у Миколаївській області.