В управлінні Держпраці у Миколаївській області відбулось зайняття з підготовки до чергового етапу електронного декларування

10 грудня 2018

10 грудня 2018 року посадовим особам управління Держпраці у Миколаївській області нагадали про черговий етап електронного декларування, який стартує 01 січня 2019 року.

Головний спеціаліст з протидії корупції  управління Держпраці у Миколаївській області Микола Приходько надав настанови присутнім  щодо перевірки адреси електронної поштової скриньки, яка вказана у персональному кабінеті Єдиного державного реєстру декларацій осіб, а також щодо терміну дії та працездатності електронного цифрового підпису, що застосовується у роботі з Єдиним державним реєстром декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Під час заходу державним службовцям також нагадали про строки накладання адміністративного стягнення за здійснення правопорушення, пов’язаного з корупцією. Присутнім було доведено, що адміністративне стягнення за вчинення правопорушення, пов’язаного з корупцією, зокрема  несвоєчасну подачу електронної декларації, може бути накладено протягом трьох місяців з дня його виявлення, але не пізніше двох років з дня його вчинення (стаття 38 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Микола Приходько запросив присутніх до вжиття завчасних заходів, направлених на своєчасне заповнення електронної декларації за 2018 рік за формою визначеною Національним агентством з питань запобігання корупції.