В Управлінні Держпраці визначені кроки у досягненні високих результатів роботи щодо зменшення рівня використання незадекларованої праці в області

05 липня 2021

02 липня 2021 року в Управлінні Держпраці у Миколаївській області відбулась нарада з питань виконання доручення т.в.о. Голови Держпраці від 24 червня 2021 року  щодо запобігання використання незадекларованої праці в області та підвищення ефективності роботи інспекторів праці у досягненні  зниження її рівня.

Під час заходу начальник Управління Держпраці Юрій Козловський зауважив на співпрацю з Державною податковою службою при здійсненні перевірок з питань виявлення неоформлених трудових відносин у суб’єктів господарювання,  наголосив на  важливості здійснення інспекторами праці всебічного моніторингу проявів неналежного залучення працівників до виконання роботи. Зібрана інформація має бути проаналізована та перевірена.

Посадовим особам Управління  були повідомлені ознаки, що вказують на можливі порушення в  оформленні трудових відносин, вимоги щодо інформування керівництва про підозри  використання незадекларованої праці роботодавцями.

«Довіра людей до влади залежить від виконання завдань, направлених на  підвищення  якості життя, створення однакових умов для здійснення господарської діяльності та реалізації трудових прав для кожного без винятку. Ми маємо продемонструвати свою ефективність. Ключове завдання перевірок – не штрафи, а збільшення  кількості застрахованих осіб, які мають трудові права та соціальні гарантії», – зауважив наприкінці  заходу Юрій Козловський.