В управління Держпраці у Миколаївській області вручене перше посвідчення інспектора праці уповноваженій посадовій особі місцевого самоврядування

28 вересня 2017

28 вересня 2017 року в управління Держпраці у Миколаївській  уповноваженій  посадовій особі місцевого самоврядування Анні Драновій в урочисті обстановці вручено посвідчення інспектора праці.

Посвідчення вручала перший заступник начальника управління Держпраці у Миколаївській області Яна Скуратовська.

 Яна Скуратовська привітала колегу та зазначила, що це лише початок спільної роботи з органами місцевого самоврядування. Посвідчення надає широкі повноваження посадовій особі, що зумовлює в свою чергу велику відповідальність, яка на неї покладається.

Зазначено, що Вознесенською міською радою було прийнято рішення надати посадовій особі управління соціального захисту населення Вознесенської міської ради повноваження щодо здійснення на відповідній території контролю за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення.

Інспектори праці органів місцевого самоврядування здійснюють державний контроль за додержанням законодавства про працю відповідно до Порядку здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2017 № 295, з   питань:

своєчасної та у повному обсязі оплати праці,

додержання мінімальних гарантій в оплаті праці,

оформлення трудових відносин.