В управління Держпраці у Миколаївській області відбулось навчання фахівців щодо проведення розслідування та здійснення обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві за новим порядком

05 липня 2019

З 01 липня 2019 року вступив у дію новий Порядок розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві, затверджений  Постановою Кабінету Міністрів Україні від 17.04.2019 № 337.  З метою обговорення вимог нововведення в управлінні Держпраці у Миколаївській області організовано навчальний семінар.

Участь у заході взяли посадові особи управління Держпраці у Миколаївській області  та представники  управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Миколаївській області.

Під час заходу зазначалось, що новий Порядок розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві (далі – Порядок)   відповідає потребам сьогодення. Зокрема, у чинному Порядку розширено коло осіб щодо яких з’ясовуються причини та обставини настання нещасного випадку, скорочено строки формування складу комісії з проведення розслідування (спеціального розслідування) нещасного випадку, змінено процес прийняття рішення щодо визнання нещасного випадку пов’язаними чи не пов’язаними з виробництвом, оптимізовано документальний супровід розслідування (спеціального розслідування) тощо.

Додатково присутнім надали інформацію про підстави для оплати потерпілим страхових виплат та їх розміри.

Завершуючи захід, заступник начальника Управління Держпраці у Миколаївській області Денис Жовнєнко відзначив гостру потребу протидії приховуванню нещасних випадків серед працівників Миколаївщини.  Він підкреслив, що Держпраці спільно з  ДП «Головний навчально-методичний центр»,  профспілками проводить навчання щодо застосування вимог нового Порядку. Зацікавлені особи можуть звертатися до Управління з метою отримання контактних даних для участі у навчанні. Перший етап навчання відбудеться вже 18 – 19 липня 2019.