Вам пропонують „вигідні” умови праці та «пристойну» заробітну плату? Будьте уважні! На цьому наголосили фахівці ПМУ Дежпраці внутрішньо переміщеним особам

09 березня 2023

Допомогти внутрішньо переміщеним особам з пошуками роботи — цим питанням зараз  приділяється особлива увага.

Нині громадяни шукають роботу самостійно через оголошення в Інтернеті чи через приватні — на вулиці.

«Потенційний» роботодавець  обіцяє  вигідні умови праці та «пристойну» заробітну плату? Будьте дуже уважні!

Недопущення людей на сумнівні умови праці —це було метою превентивного західу, який провели головні  державні інспектори  Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Тетяна Довгань та Олександр Матвієнко  із залученням  фахівців  Одеської філії Одеського обласного центру зайнятості —відділу  активної підтримки  безробітних та    державної установи «Пункт тимчасового розміщення  біженців в м. Одесі».

Під час проведення заходу фахівці ПМУ Держпраці роздали переміщеним особам пам’ятки з телефонами «гарячих ліній» з питань консультування мігрантів, центрів протидії торгівлею людьми.

Разом з тим, громадянам наголошено на тому, що не можна давати згоду на  виконання роботи, якщо їм не повідомляють адреси підприємства та пропонують підвезти, пропонують «відмітити угоду»; тиснуть і вимагають надати згоду негайно (бажаючих багато, чекати не будемо); пропонують працювати нелегально (не треба платити податки, тому заробітна плата більша); вимагають віддати паспорт або інші документи (це треба для одержання дозволу, оформлення договору і т.д.) та ін.

Додатково фахівці Південного міжрегіонального управління повідомили про можливість оперативно отримувати консультації Держпраці з найактуальніших питань в рамках дії сервісу «Інтерактивний інспектор», а саме: зазначено про можливість отримувати відповіді на свої питання у зручний спосіб, зокрема, електронною поштою, на месенджер (Viber, WhatsApp, Telegram) або телефоном.

Фахівці Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці  в  тісній співпраці  з  представниками Одеської філії Одеського обласного центру зайнятості  продовжують  інформаціно-роз`яснювальну роботу з внутрішньо-переміщеними особами.

Більше інформації за посиланнями

https://dsp.gov.ua/trudovi-vidnosyny-pid-chas-voiennoho-stanu-v-ukraini-shcho-zminylosia/

https://pratsia.in.ua/

Прес-служба
Південного міжрегіонального управління
Державної служби України з питань праці