Відділ ринкового нагляду ПМУ Державної служби з питань праці продовжує інформаційні кампанії для суб’єктів господарювання

10 березня 2023

Відділ ринкового нагляду ПМУ Державної служби з питань праці продовжує виконувати свою роботу незважаючи на всі обставини. Нещодавно був проведений ряд превентивних заходів серед розповсюджувачів продукції, де інспекторами було надано консультації з питань відповідності продукції технічним регламентам, а саме засобів індивідуального захисту, електроінструментів, обладнання, що використовується ззовні приміщень. Заходи було проведено в місті Миколаїв, Одеса та Ізмаїл. Серед яких у місті  Миколаєві: магазин «Строй лідер», магазин «Опалення-водопровід», магазин «ДніпроМ».

В місті Одеса робота була проведена з додержанням вимог технічних регламентів на авторинку «Успіх». У місті Ізмаїл було відвідано Ізмаїльський центральний ринок та магазин «Дніпро М». Інспекторами були надані роз’яснення і відповіді на питання та роздані інформаційні буклети. Основні зауваження, на які було зроблено акцент посадовими особами – це недотримання вимог технічним регламентам відповідної продукції, серед яких основні – це відсутність або неправильне нанесення національного знака відповідності, відсутність декларації про відповідність та маркування державною мовою.

Також суб’єктів господарювання було проінформовано щодо пам’яток ринкового нагляду, де надана інформація про права та обов’язки суб’єкта та державного інспектора при проведенні перевірки.

Інспекторами було наголошено на тому, що відповідно до Постанови від 12 лютого 2020 р. № 75 «Про затвердження Порядку надання органами державного ринкового нагляду безоплатної консультаційної підтримки суб’єктам господарювання з питань здійснення державного ринкового нагляду» органами державного ринкового нагляду відповідно до своєї компетенції надаються роз’яснення після отримання письмового чи електронного звернення від суб’єкта господарювання.