Відвертий діалог: інспектори праці та податкової відвідують суб’єктів господарювання Миколаївщини

30 січня 2020

Не перший день поспіль суб’єкти господарювання Миколаївщини дивуються неочікуваним гостям – інспекторам праці та податкової. В  очах підприємців прочитується  питання:  яка причина візиту  посадовців?

А причина дружня – надання інформації про переваги здійснення господарської діяльності в межах правового поля, донесення переваг офіційного працевлаштування працівників.

Підприємцям пояснюється, що профілактичні заходи у напрямку надання роз’яснень щодо застосування вимог законодавства про працю та податкового законодавства є найкращим способом формування довіри до виконавчих органів влади, які стоять на варті закону та додержання однакових умов ведення господарської діяльності для всіх суб’єктів господарювання.

Підприємцям, працівникам надаються інформаційні буклети та роз’яснення щодо неприпустимості допуску до роботи працівників без укладання трудових договорів. При цьому, зазначаються негативні чинники як для роботодавця,  так і для працівника.

Спільні інформаційні заходи Управління Держпраці у Миколаївській області та Головного управління ДФС у Миколаївській області тривають по всій території області.

 Додатково: заходи здійснюються на виконання доручення Прем’єр-міністра України О. Гончарука від 22.01.2020 №2313/0/1-20 про вжиття заходів щодо детінізації зайнятості у сфері торгівлі товарами та надання послуг.