ВІДЗНАЧАЄМО ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ОХОРОНИ ПРАЦІ РАЗОМ

03 квітня 2019

28 квітня в Україні відзначається Всесвітній день охорони праці. Зазначений  день встановлено у 2006 році Указом Президента України № 685/2006 «…з метою привернення уваги суспільства, органів державної влади, суб’єктів господарювання, громадських організацій до питань охорони праці, запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням, вшанування пам’яті осіб, які загинули на виробництві…».

Щороку на підприємствах, в установах та організаціях країн учасниць Міжнародної організації праці організовують інформаційно-роз’яснювальні кампанії, націлені на сприяння запобіганню нещасним випадкам і захворюванням на робочих місцях.

Цьогоріч Міжнародна організація праці, підбиваючи підсумки сторічної роботи щодо поліпшення становища у сфері охорони праці, будує плани на майбутнє. Тож, з огляду на серйозні зміни, що стосуються таких аспектів, як технології, демографія, організація праці та клімат, прийнято рішення у 2019 році привернути увагу світової спільноти до сфери охорони праці під девізом «Safety and Heath and the future of work». Україна, також, приєдналася до ініціативи Міжнародна організація праці.

Організаційний комітет з підготовки та проведення у 2019 році в Миколаївській  області заходів, присвячених відзначанню Дня охорони праці в Україні у 2019 році,  закликає всіх долучитися до проведення заходів з нагоди Дня охорони праці в Україні під гаслом «Безпечне та здорове майбутнє праці».

Звернення Організаційного комітету з підготовки та проведення у 2019 році заходів з нагоди Дня охорони праці в Україні, спрямованих на підвищення рівня культури охорони праці на підприємствах області, уникнення нещасних випадків на виробництві, захисту трудових прав громадян, збереження людського здоров’я і життя знаходиться за посиланням.

Також, запрошуємо приєднатися до інтернет-флешмобу щодо відзначання Дня охорони праці в Україні у 2019 році. Додавайте до світлин у соціальних мережах  хештег  – #SafetyHealthDay_mk

Посилання на:

звернення Організаційного комітету

плакат  до Всесвітнього дня охорони праці (укр.) 

Посилання на демонстраційний та роздатковий матеріал МОП:

опис проблематики Всесвітнього дня охорони праці 2019;

плакат до Всесвітнього дня охорони праці  2019;

поштова листівка до Всесвітнього дня охорони праці 2019.