Володимир Пісчанський: «Майстер виробничого навчання повинен стати прикладом для учня щодо наслідування забезпечення власної безпеки та гігієни праці»

03 квітня 2018

В рамках заходів присвячених відзначанню Всесвітнього дня охорони праці у 2018 році, який проходить під девізом «Захищене та здорове покоління», відбулась зустріч посадових осіб управління Держпраці у Миколаївській області зі співробітниками Арбузинського професійного аграрного ліцею.

Учасники  зустрічі сфокусували увагу на вимогах безпеки щодо верстатів майстерень, Саме виконання вимог безпечної експлуатації обладнання є передумовою збереження здоров’я вихованців закладу та майстрів виробничого навчання.

Володимир Пісчанський, головний державний інспектор відділу нагляду в АПК і СКС управління Держпраці у Миколаївській області, зазначаючи умови безпечної експлуатації виробничого обладнання навчального закладу, підкреслив: «Конструкція верстатів та обладнання майстерень повинна відповідати вимогам стандартів з охорони праці. Біля верстата або групи верстатів необхідно вивісити  список  працівників,  які  мають  право виконувати роботу на ньому або на них, а також табличку із зазначенням посадової особи зі складу спеціалістів, яка відповідає за утримання у справному стані верстатного обладнання на дільниці та за його безпечну експлуатацію».

Навчальний процес, у якому дотримуються вимоги охорони праці щодо експлуатації обладнання та безпечних методів роботи, допоможе сформувати у молодих спеціалістів потребу піклуватися про власну безпеку, стане прикладом для наслідування у майбутній трудовій діяльності.

Також, учасники заходу обговорили порядок проведення ремонту  обладнання  та заміни робочих  вузлів (ножів, пилок, абразивних кругів тощо) верстатів. Серед іншого мова йшла про ергономічність облаштування робочих місць та виконання вимог щодо утримання їх у  чистоті.