Всеукраїнський семінар-нарада з питань охорони праці в АКП та СКС: підвищення ефективності здійснення заходів державного нагляду на підприємствах агропромислового комплексу та соціально-культурної сфери

04 червня 2018

01 червня 2018 м.Кам’янець-Подільський набув завершення Всеукраїнський семінар-нарада з питань охорони праці в АКП та СКС. Захід проходив за участю начальників територіальних органів Держпраці, їх заступників, керівників структурних підрозділів територіальних органів Держпраці, головних державних інспекторів, що здійснюють державний нагляд суб’єктів господарювання агропромислового комплексу та соціально-культурної сфери. Серед учасників були присутні заступник начальника управління Держпраці у Миколаївській області Денис Жовнєнко та начальник відділу нагляду в АПК та СКС управління Держпраці у Миколаївській області Володимир Мирян.

З новаціями в організації системи охорони праці, додержання трудових прав та гарантій працівників з доповідями до присутніх виступили представники Міжнародної організації праці, Міністерства аграрної політики та продовольства України, Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Федерації профспілок України, начальники відділів охорони праці підприємств області.

Під час заходу розглянуто широке коло питань щодо  запобігання випадкам виробничого травматизму та професійним захворюванням. Мова торкнулася змін, що відбулись у законодавстві з питань охорони праці, сучасних підходів підвищення ефективності здійснення наглядової діяльності та проведення превентивних заходів, дотримання антикорупційного законодавства.

Учасники ділилися досвідом з впровадження ефективних практик системи управління охороною праці, дізнавалися про сучасні практики Інспекції праці з безпеки та гігієни праці у країнах Європейського Союзу.

 Керівники структурних підрозділів Держпраці поділилися своїми напрацюваннями стосовно безпечної експлуатації транспортних засобів суб’єктами господарювання АПК та СКС, а також встановлення контролю з боку посадових осіб підприємств, у частині дотримання працівниками вимог Правил дорожнього руху України під час експлуатації транспортних засобів. Також, розглядались питання щодо дотримання охорони праці у закладах оздоровлення та відпочинку дітей.

Учасники семінару відвідали та ознайомилися з виробничими потужностями та безпекою праці на ПАТ «Подільський цемент».

У останній день семінар-наради підбито підсумки виконання рішень тогорічного  семінару, який відбувся у м.Херсоні. Визначено завдання на поточний рік щодо ефективного формування і реалізації державної політики у сфері охорони праці та збереження трудового потенціалу громадян.