Виїзне інформування громадян та роботодавців територіальної громади про вимоги трудового законодавства

04 квітня 2019

В приміщенні Мішково – Погорілівської  сільської ради інспектор праці управління Держпраці у Миколаївській області провів  прийом громадян та зустріч з роботодавцями району.

За роз’ясненнями на прийом прийшли представники бухгалтерських та кадрових служб ТОВ «Лайм Кеш», ТОВ «Лайм Мани», ТОВ «Оксамит», КП «Добробут»,                 ТОВ «с.Мішкове» та мешканці громади.

Посадовець  приділила увагу кожній особі, у якої виникали питання стосовно дотримання чинного законодавства про працю. Під час заходу було надано роз’яснення  щодо періоду направлення повідомлення до Державної фіскальної служби про прийняття працівника на роботу та допуску працівника до виконання трудових обов’язків, порядку заповнення особистої картки працівника, ведення книги обліку трудових книжок та табелю обліку робочого часу тощо.

За словами Наталії Молочко, інспектора праці управління Держпраці у Миколаївській області, серед роботодавців та населення  відчувається  потреба у знаннях трудового законодавства, зокрема щодо укладання та розірвання трудових відносин, порядку нарахування компенсації днів невикористаної відпустки.

Фахівець управління відзначила, що підприємці ставлять й  провокаційні запитання щодо ухиляння від виконання трудових зобов’язань перед працівниками. Суб’єктів господарювання доводиться переконувати неухильно дотримуватися вимог законодавства про працю, розповідаючи  важелі впливу, що  застосовуються до порушників.